Sljedeća 72 sata su ključna

Meteoalarm upozorava na vjetar, a očekuje se i više od 200 litara kiše po četvornom metru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekloj noći u dijelovima Šibensko-kninske županije palo je i više od 30 litara kiše po četvornom metru. Najveća količina zabilježena je na području Kistanja s izmjerene 32 litre kiše po četvornom metru, a oko 20 litara palo je na području Knina, Vodica i Zatona. Po prognostičkim kartama tek nam slijedi značajniji potop.

Količina kiše u protekla 24 sata

Kako najavljuje Crometeo, iza nas je prvi frontalni poremećaj koji je donio različite količine oborine, najviše na sjevernom Jadranu, ponegdje do 99 litara.

– No pred nama je tek prava oborinska epizoda. Sudeći prema svim prognostičkim modelima, sljedeća 72 sata ponegdje će biti ekstremnih količina oborina. U Hrvatskoj će prednjačiti dijelovi Dalmacije, a u regiji Hercegovina i zaleđe Boke Kotorske. Neki modeli u široj okolici Širokog Brijega predviđaju i do 400 litara kiše po kvadratnom metru, što bi bez sumnje donijelo velike probleme s oborinskom vodama. I u dijelovima Dalmacije vrlo je vjerojatno da će ponegdje pasti preko 200 litara, čini se najviše Zabiokovlje, okolica Imotskog, dolina Neretve… DHMZ je unutar sustava MeteoAalarm već za srijedu izdao narančasti stupanj upozorenja na moru zbog vjetra, u Zagori zbog oborina i grmljavinskog nevremena – piše Crometeo.

Na karti se vidi prognozirana dnevna količina oborine tijekom četvrtka.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.