Novo pogoršanje u srijedu

Meteoalarm upozorava na udare juga i do 165 kilometara na sat, a u zaleđu obilnu kišu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Buru i hladnoću danas je zamijenilo novo izraženo pogoršanje vremena u sklopu jake ciklone Bella koja se svojim središtem nalazi kod Velike Britanije, piše ŠibenikMeteo.

Fronta ciklone Bella danas će se premještati preko Jadrana na kojem je došlo do naglog pada tlaka uz velike razlike u gradijentu na relativno malom području što će rezultirati dosta vjetrovitim vremenom.

Bura, odnosno sjeverozapadnjak puhao je do drugog dijela noći kada je vjetar postupno okretao na jugo koje tijekom jutra brzo jača i već od sredine dana, a osobito poslijepodne biti će na udare jako.

Zbog toga je Meteoalarm za cijelu obalu izdao niz vremenskih upozorenja s osobitim naglaskom na jako jugo koje će imati srednju brzinu od 65 do 110 kilometara na sat, odnosno na udare puhati od 90 do 165 kilometara na sat.

U zaleđu Dalmacije osim jakog južnog vjetra postoji mogućnost za lokalno obilne oborine čija se akumulacija može kretati od 20 do 45 litara kiše po četvornom metru.

Oblačno vrijeme prevladavati će i danas, a u večernjim satima prolazom frontalnog sustava očekuje se kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi. Temperature zraka sa izraženom južinom biti će u porastu i kretati se od 10 do 14°C.

Sutra će nastupiti kratkotrajna i prolazna stabilizacija vremena ali i dalje uz promjenljivo vrijeme i lokalne pljuskove i to osobito u zaleđu. Jugo i jugozapadnjak će oslabiti, a temperature zraka bez veće promjene u odnosu na današnje vrijednosti. Novo pogoršanje vremena uz kišu i pljuskove već od srijede, najavljuje ŠibenikMeteo.


Pratite nas i na društvenim mrežama: