Matkol ide na bubanj. Odluka je na vjerovnicima, uvjeta za nastavak proizvodnje nema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska pekarska tvrtka Matkol u stečaju ima obveze od 10, 7 milijuna kuna, nema uvjete za nastavak poslovanja i posjeduje imovinu čija je vrijednost veća od obveza, zaključci su stečajne upraviteljice Matkola Radojke Danek.

Matkol je zbog pogrešne procjene investicijskog plana dospio u dugove, od kojih je najveći prema OTP banci, zbog čega mu je blokiran račun. Zbog toga više nije bio u mogućnosti isplaćivati plaće radnicima i nabavljati sirovine pa je obustavljena proizvodnja, kao i ulaganja potrebna za pripremu proizvodnje.

Branko Koloper, vlasnik Matkola bio je i u pregovorima o prodaji dijela imovine kako bi mogao nastaviti proizvodnju, no oni su propali i stečajna upraviteljica zaključuje da nije u stanju nastaviti proizvodnju. Također Danek zaključuje kako naplata Matkolovih potraživanja nije realna jer su ukupna potraživanja iskazana u knjigama ili već naplaćena, a nisu proknjižena ili su u zastari jer nisu utužena.

Stečajna upraviteljica predlaže Trgovačkom sudu da Skupština vjerovnika donese odluku o prodaji imovine među kojom je zemljište površine oko 4.000 četvornih metara vrijedno oko 612 tisuća kuna i građevinski objekti od oko tisuću kvadrata procijenjeni na 11,5 milijuna kuna.

Podsjetimo, Koloper je, lani u srpnju, prvo pokušao odgoditi otvaranje stečaja tvrdeći kako planira nastaviti proizvodnju, a nakon što je Trgovački sud odbio njegov zahtjev za odgodom i donio odluku o otvaranju stečajnog postupka, žalio se Visokom trgovačkom sudu. I ta mu je žalba odbijena.


Pratite nas i na društvenim mrežama: