Proziva vrh stranke za sitne manipulacije

Mario Kovač Škorin kandidat za Šibenik. Zvonko Pešić razočaran nametanjem napustio Domovinski pokretFoto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog, kako tvrdi netransparentnog izbora Marija Kovača za kandidata Domovinskog pokreta za gradonačelnika Šibenika, Zvonko Pešić podnio je ostavku na funkciju predsjednika podružnice Šibensko-kninske županije i napustio Škorinu stranku.

– U predsjedništvu Podružnice DP-a okupili smo tim mladih i perspektivnih ljudi koji nisu bili članovi niti jedne stranke do sada, sve je išlo u najboljem redu, no, kada su došle na red liste, izbor kandidata za nositelje lista i određivanje smjera stranke na našem prostoru, počeli su problemi. Članovi i vrh stranke imali su na stolu dva kandidata koja su simbolizirala dva različita pravca. Jedan kandidat je bio Mario Kovač, a drugi sam bio ja. Bez obzira što je većina članova predsjedništva bila stava da im se moj smjer čini najboljim, ipak je na kraju ‘nekako’ ispalo da se neposredno pred sastanak potreban broj članova ‘predomislio’ te je nakon izjednačenog rezultata presudio vrh stranke i imenovao, suprotno statutu i pravilima, Maria Kovača kao kandidata za gradonačelnika grada Šibenika – piše Pešić u svom priopćenju medijima.

Pešić je i pojasnio razloge razlaza s Domovinskim pokretom kako sve skupa, kako piše, ne bi ostavilo dojam da nije timski igrač ili da sliku svoju ljubi pa, kad već nije pobijedio, odlazi.

– Razlog mog odlaska nije taj što je gospodin Kovač ‘izabran’ umjesto mene, već što je do tog ‘izbora’ došlo na netransparentan način. Odnosno, taj izbor, uz pomoć sitnih manipulacija, nam je nametnut od vrha stranke i skrenuo je pravac stranke u krivom smjeru, rekao bih u smjeru ‘ništa novo’. Drugi razlog leži u objašnjenju zašto je vrh stranke dao povjerenje kandidatu koji nije imao podršku većine članova. U tom objašnjenju dobio sam pregršt superlativa da sam kvalitetan čovjek sa vrlo kvalitetnim programima koji su, na žalost, daleko ispred nas kao društva, i da nisam najbolje rješenje za komunikaciju, recimo s bakama na tržnici, one me ne bi razumjele – piše Pešić.

Uz Pešića, stranku je napustila i potpredsjednica DP-a Šibensko-kninske županije Ivana Jelenčić, koja je bila i jednoglasno izabrana kandidatkinja Domovinskog pokreta za dožupanicu.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.