Za sport

Marinku Mikulandri nagrada ‘Franjo Bučar’ za životno djeloFoto: dulist.hr
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Priznati dubrovački sportski djelatnik Marinko Mikulandra, rođeni Šibenčanin, dobitnik je državne nagrade za životno djelo u 2012. godini, koju mu je dodijelio Odbor Državne nagrade za sport Frano Bućar.

Mikulandra, inače trenutni predsjednik Jedriličarskog kluba Orsan, prvi je Dubrovčanin kojem je dodijeljena ova značajna nagrada. Godine 2005. Mikulandra je dobio nagradu za životno djelo HOO-a “Matija Ljubek”, a 2010. godine godišnju Državnu nagradu za sport “Franjo Bućar”, piše dulist.hr

Uz Mikulandru, nagradu za životno djelo dobili su trener Sandre Perković Ivan Ivančić i izbornik zlatnih vaterpolista Ratko Rudić.

Mikulandra je rođen 17. kolovoza 1938. godine u Šibeniku. Dugogodišnji je sportski djelatnik, prije sportaš. Počeo je kao natjecatelj u Jedriličarskom društvu Val iz Šibenika za koji je uspješno nastupao od 1948. do 1955. Osim u jedrenju, bio je aktivan i u nogometu kao igrač (NK Šibenik, NK GOŠK) i trener.

Nakon nogometne karijere vratio se jedrenju učlanivši se u Jedriličarsko društvo Orsan za koje je uspješno nastupao od 1978. do 1996. godine. Kao sportski dužnosnik bio je član Izvršnog odbora Hrvatskog jedriličarskog saveza, predsjednik Dubrovačkog saveza sportova, potpredsjednik Zajednice sportova Dubrovačko-neretvanske županije, predsjednik Jedriličarskog društva Orsan iz Dubrovnika, ali i niza drugih dužnosti u dubrovačkom sportu.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.