Čuvajte se bure

Malo zime i vedrine, a pred vikend opet oblaci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Od danas do četvrtka oborina neće biti, ali temperatura i ispod nule može biti i uz obalu. Bura će slabiti i bit će sve sunčanije. U petak i subotu pak prolazno osjetno toplije, uz jugozapadnjak, jugo i većinom kišu, a zadnjeg dana siječnja izgledno je novo zahladnjenje i snijeg, čak i ponegdje na Jadranu, gdje će opet zapuhati bura.

Na šibenskom je području jutros pretežno vedro uz umjeren sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru, Pirovcu, Jezerima, Rogoznici i na Žirju 5 °C, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu i Žaboriću 4, u Kninu, Drnišu i Primoštenu 3, na Miljevcima 2, u Oklaju 1 i na Promini -2 °C.

U Dalmaciji jutros još mjestimice može pasti malo kiše, u Zagori malo snijega, a zatim daljnje smanjenje naoblake. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, uz umjereno valovito i valovito more. Poslijepodnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9 °C.

Na Jadranu do četvrtka promjenjivo i uglavnom suho, a u srijedu u Dalmaciji još većinom sunčano. U petak oblačnije, povremeno s kišom, osobito u drugom dijelu dana. Bura i sjeverni vjetar će oslabjeti i okrenuti na jugo koje će u petak pojačati. Temperatura u postupnom porastu, a najhladnije sutra ujutro.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: