'Roadpol Safety Days'

Maksimalan broj policajaca u četvrtak na cestama. Zanimljivo, vozači će imati priliku ‘položiti prisegu’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Preventivno-represivna akcija s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja bit će provedena u četvrtak na našem području, i to u sklopu projekta ‘Roadpol Safety Days’.

– Posebnost akcije je dijeljenje letka, tzv. prisege o poželjnom ponašanju u cestovnom prometu, čijim potpisom svi vozači obećavaju da će poštivati pet točaka radi upravljanja vozilom na siguran način čuvajući kako sebe tako i druge sudionike u prometu – izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Iako statistički podaci Policijske uprave šibensko-kninske bilježe pozitivan trend, odnosno manji broj poginulih u prometu, tako da je u prvih osam mjeseci ove godine jedna osoba smrtno stradala u odnosu na osam osoba u istom vremenskom periodu 2019. godine, ovakve preventivno represivne akcije uvelike doprinose ovom pozitivnom trendu smanjena broja ovih prometnih nesreća, navode dalje u priopćenju iz PU šibensko-kninske.

Inače, akciju provodi organizacija Roadpol na području svih država Europske unije, a geslo projekta je ‘Ostani živ i spasi živote drugih’.


Pratite nas i na društvenim mrežama: