Sunce, jugo i visoki oblaci

Ljeto prije ljeta još dva dana, a u srijedu dva koraka natrag

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Po višegodišnjim statistikama vremena u svibnju dan u kojem je najmanja vjerojatnost za kišu je baš današnji,10. svibnja. Neće biti iznimke ni ove godine, ponedjeljak nam donosi sunce i još malo više topline. Gotovo ljetni ugođaj, pogotovo u unutrašnjosti, bit će i u utorak, koji će početi prevladavajućom vedrinom, a uz sve jače jugo – na Jadranu i područjima uz njega završiti s mjestimičnom kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, mogućih i u dijelu središnje Hrvatske. Diljem Hrvatske oblačnije bit će u srijedu, uz čestu kišu, ponegdje i obilniju.

Jutro je na šibenskom području vedro sa slabim sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 16, u Šibeniku 14, u Primoštenu, Murteru i na Promini 13, u Vodicama i Pirovcu 12, u Skradinu, Jezerima i na Miljevcima 11, u Oklaju i Zatonu 9, u Kninu, Bilicama i Dubravi 8, a u Drnišu 7 °C.

Uz umjeren južni vjetar i jugo u Dalmaciji će danas većinom biti sunčano, tek povremeno uz visoke koprenaste oblake. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i ljetnih 27 °C.

Sutra će na Jadranu biti većinom sunčano, no popodne porast naoblake najprije na sjevernom dijelu, prema večeri i kiša. Povremene kiše će od svježije srijede biti duž cijelog Jadrana. Lokalno će biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, osobito u srijedu, kada je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Puhat će umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: