Poslijepodne oblačnije

Lišo smo prošli, a sad nas opet čekaju ljetne vrućine i ugodnije noći

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kraj svih jučerašnjih pljuskova, munja, gromova, ponegdje i olujnog nevremena s tučom, moglo bi se reći da se šibensko područje provuklo kroz iglene uši. Već danas  će ponovo biti sunčanije, ponegdje i malo toplije, ali posvuda ne i stabilno pa će još ponegdje biti lokalnih pljuskova s grmljavinom.

Na šibenskom je području jutros vedro i puše slaba bura. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 22 °C, na Žirju 21, u Murteru 20, u Šibeniku, Pirovcu i Primoštenu 19, u Vodicama i Jezerima 18, u Skradinu i na Promini 17, u Bilicama 16, u Kninu 15, a u Drnišu 14 °C.

U Dalmaciji će danas prevladavajuće sunčano vrijeme, a povremeno će više oblaka biti u poslijepodnevnim satima, kada je moguć i poneki pljusak, prije svega u unutrašnjosti. Puhat će slab i umjeren vjetar, uglavnom sjeverozapadni i sjeverni, a sredinom dana, kada na otvorenom može biti i pojačan, uz obalu će ponegdje biti i jugozapadnjaka i zapadnjaka. More će biti malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka do 30 °C.

Od četvrtka do subote opet ćemo diljem Hrvatske imati suho i pretežno sunčano vrijeme, u većini krajeva i vruće, mnogima i sparno. Od nedjelje se povećava vjerojatnost za ponovno promjenljivije razdoblje, s povremenom kišom uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, gdje je moguća i jaka bura.

Na Jadranu od četvrtka do subote vrijeme će biti stabilno uz prevladavajuću vedrinu i već će u četvrtak posvuda biti vruće, a u petak i subotu će najviša temperatura biti nerijetko oko 33 °C. Vjetar će biti većinom slab – u noći i ujutro burin, a danju će manje osvježenje pružati vjetar s mora.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: