Liječenje malene Kiare u Americi napreduje: ‘Hvala vam što nismo zaboravljeni’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Već je prošlo mjesec dana otkako je Kiara Goršić s obitelji otputovala u Ameriku na eksperimentalnu terapiju koja joj može jedina pomoći u borbi sa zloćudnim tumorom na mozgu.

Hvala vam što nismo zaboravljeni, rekao je za 24sata Valentino Goršić iz Šibenika misleći pri tome na sve ljude u Hrvatskoj i izvan nje koji su mislima i svakim načinom podrške uz njihovu Kiaru.
Već je prošlo mjesec dana otkako je Kiara Goršić s obitelji otputovala u Ameriku na eksperimentalnu terapiju koja joj može jedina pomoći u borbi sa zloćudnim tumorom na mozgu.
– Sad smo opet svi dobro. Uglavnom predobro nam je krenulo da bi to kod nas bilo dugoročno. To je nemoguće – dodaje Valentino. Opisuje i kako je izgledao njihov početak u San Franciscu.
– Prva dva tjedna sve je bilo super, božićno i novogodišnje vrijeme, Kiara je bila na terapiji koju je super prihvatila i doktori su bili jako zadovoljni. Svaki tjedan se rade svi mogući pregledi pa su čak rekli da se vidi i neurološki pomak ka boljemu. I mi smo primijetili da su neki simptomi nestali. Na primjer, dosta je lučila sline na desnu stranu. Sad toga više nema! No kako to inače biva s nama, moralo je nešto krenuti u ne tako dobrom smjeru – priča tata Valentino.
Naime, drugi dan nove godine Kiara je dobila osip po cijelom tijelu.
– Sličan osip je imala seka dva dana, međutim Kiari je potrajao 12 dana popraćen temperaturom i do 40 stupnjeva. Bila je hospitalizirana šest dana i nisu znali što joj je. Provjeravali su sve varijante od toga je li alergična na terapiju, da joj se nije upalio centralni port koji joj je ugrađen još u ljeti, je li to neka bakterijska ili virusna reakcija… Opet su radili tisuću nalaza i zaključak je na kraju bio da je bila virusna reakcija kao i kod seke, samo s obzirom na to da je Kiari narušen imunološki sustav, imala je puno jaču reakciju nego što je imaju inače zdrava djeca. Potom su joj davali neke lijekove i infuziju pa je jadna cijela natekla, no sad se sve polako opet normalizira – opisuje Valentino dodatne strahove koje su prolazili s njihovom hrabrom djevojčicom.
Više pročitajte ovdje.

Pratite nas i na društvenim mrežama: