Lokalni izbori u svibnju

Ledenko i Kovač kandidati Mosta i Domovinskog pokreta za županiju i grad: ‘Šibenik gubi dušu’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Most i Domovinski pokret na cijelom prostoru Šibensko-kninske županije na lokalne izbore u svibnju izlaze zajedno. Kandidat za župana je Ivica Ledenko (Most), za dožupanicu Višnja Gojanović (Domovinski pokret), za gradonačelnika Šibenika Mario Kovač (Domovinski pokret), a za dogradonačelnika Mark St. George Doodney (Most), objavljeno je danas na konferenciji za medije na Šibenskom mostu.

– Na um mi pada izjava aktualnog gradonačelnika Burića koji prilikom obilaska tvrđave svetog Ivana kad je rekao da su promijenili lice grada, i to je istina. Šibenik je doživio niz kozmetičkih tretmana i facelifting te svatko tko kaže da to nije istina nije korektan. Međutim, ako grad svoje lice, svoj obraz, onda bi grad trebao imati i svoje dušu i tijelo. Po mome sudu dušu grada bi trebali predstavljati građani, a posebno mladi ljudi koji žele naći kvalitetno radno mjesto, koji žele primati solidnu plaću, koji razmišljaju o tome da ovdje zasnuju svoju obitelj i odgajaju djecu. Tijelo grada bi trebalo biti gospodarstvo, industrija koja bi trebala zapošljavati maloprije spomenute građane i pumpati životne sokove u krvotok grada – izrekao je Kovač.

Po njegovim riječima dobar dio duše grada, nažalost je napustio Šibenik dok je tijelo grada klonulo te mu je potrebna što hitnija infuzija.

– Naš politički program je u potpunoj suprotnosi od onoga koji njeguje trenutna gradska vlast. Mi smatramo da se gradska vlast mora sučeliti s najvećim problem današnjice, a to je demografska erozija, depopulacija i gospodarstvo koje se nalazi na koljenima. Potrebno je stvoriti preduvjete za reindustrijalizaciju Šibenika, a ključni je punkt za to jest industrijska zona Podi. Na zonu Podi mora doći menadžement koji ima reference u poslovnom svijetu s ljudima iz realnog sektora – završio je Kovač.

Ivica Ledenko ukratko je iznio svoj program za župana te osvrnuo na trenutno stanje u županiji i optužio vlasti za nepotizam i korupciju.

– Nije ovo mjesto izbrano slučajno, ovdje srpski agresor slomio svoju kralježnicu i nakon te točke počelo je oslobađanje svih naših krajeva. Sigurno da ćemo i mi u sljedećem razdoblju pokušati artikulirati sve one teme koje smatramo bitnim. Nećemo imati tolerancije na nepotizam i korupciju jer svjedoci smo i sami javnog sramoćenja Šibensko-kninske županije. Na primjer poznati slučaj Pađene gdje se trgovalo utjecajima, a sve skupa je poprimilo jedan tragičan kraj. Uhljebnička mjesta puna su članova obitelji onih koji su nositelji vlasti u županiji. Ovdje više vrijede dvije stranačke iskzanice nego dvije diplome i to je sramotno – istaknuo je Ledenko.

Ledenko je naglasio kako žele propagirati zaštitu obitelji kao jezgre društva, a i da je više puta župana pitao postoji li u županiji bijela knjiga kojom dovodi investitore u županiju s druge strane kao i mnogo puta dosad bio je samo muk.

– Nadalje želimo omogućiti i našim bakama i djedovima normalno življenje u zlatnoj dobi. O svemu ovome i mnogo čemu drugome više ćemo govoriti u predizbornoj kampanji – zaključio je Ledenko.

Podršku u, kako su rekli, teškoj utakmici dali su im na Šibenskom mostu  predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica  te saborski zastupnici Mosta Nikola Grmoja i Miro Bulj.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.