Kopilot je prije dva tjedna bio u bolnici, ne mogu otkriti zašto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iz Sveučilišne bolnice u Düsseldorfu su potvrdili da je kopilot ubojica Andreas Lubitz bio u bolnici u veljači i posljednji put 10. 3. Kažu da nije patio od depresije

Kopilot iz srušenog Airbusa, Andreas Lubitz boravio je u bolnici prije samo dva tjedna. Iz Sveučilišne bolnice u Düsseldorfu su potvrdili da im je kopilot ubojica bio ‘gost’ u veljači i posljednji put 10. ožujka. Međutim, zašto je zbog čega je tamo bio, ne mogu otkriti.

– Moramo poštivati privatnost pacijenata, pa vam ne možemo otkriti o čemu se radi. Samo ćemo otkriti da se nije radilo o depresili – poručili su iz bolnice.

Skrivao bolest?

Njemački tužitelji izvijestili su da sumnjaju da je kopilot zrakoplova Airbus A320 Andreas Lubitz skrivao detalje svoje bolesti od poslodavca Germanwingsa, piše BBC.

U Lubitzovu domu pronašli su potvrde za bolovanje, jedna i za dan kada je srušio avion. Tužitelji nisu otkrili o kojoj točno bolesti riječ, ali njemački su mediji prije objavili da je patio od depresije. Oproštajno pismo nije pronađeno, a kao mogući motivi rušenja aviona odbačeni su oni religijski i politički. Za pregled medicinske dokumentacije istražiteljima će trebati nekoliko dana.

Neodgovorno što je letio

Dr. Hans-Werner Teichmüller, predsjednik njemačke udruge liječnika koji pregledavaju pilote i ostalo kabinsko osoblje šokiran da je Lubitz letio uz potvrdu o bolovanju.

– Krajnje je neodgovorno što je letio, iako je imao potvrdu na kojoj stoji da nije spreman za rad, a samim time i nespreman za letenje – kazao je Teichmüller Guardianu.

IZVOR :24 SATA


Pratite nas i na društvenim mrežama: