Prošli tjedan ukupno 16 prometnih nesreća

Kod čvora Vrpolje 46-godišnjak napuhao 2,85, a policija kod Pirovca ulovila brzog mladića i žestokog djedicu

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Muškarca (46) zaustavila je policija jutros u 6 sati dok vozio Renaulta, splitskih tablica, nedaleko od čvora Vrpolje te mu je izmjereno 2,85 promila alkohola u krvi, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Vozač je zadržan u policiji zbog tolike količine alkohola u krvi, a protiv njega će biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

Na autocesti A1, u blizini Pirovca u četvrtak oko 12.15 sati, policija je zaustavila 70-godišnjeg Nijemca dok vozio Porschea, njemačkih tablica, 246 kilometra na sat. Vozaču je na licu mjesta naplaćena kazna od šest tisuća kuna te je dobio zabranu upravljanja vozilima B kategorije na mjesec dana u Hrvatskoj.

Odmah zatim, na istom mjestu, policija je zaustavila 32-godišnjeg ukrajinskog državljana u BMW-u, ukrajinskih tablica, kojeg vozio 241 kilometar na sat. Njemu je također naplaćena kazna od šest tisuća kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja B kategorijom na mjesec dana u Hrvatskoj.

Inače, proteklog tjedan na području PU šibensko-kninske dogodilo se 16 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše, a dvije teže ozlijeđene.

Najčešći uzrok prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina i nepoštivanje prednosti prolaska. Policija je utvrdila i sankcionirala ukupno 321 prekršaj, od čega se ističu prebrza vožnja, nekorištenje pojasa te vožnja u pijanom stanju.


Pratite nas i na društvenim mrežama: