DHMZ upalio narančasti alarm

Kninsko područje očekuje obilna kiša, Dalmaciju olujno jugo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas, 3. studenoga, narančasto upozorenje zbog obilne kiše za kninsku regiju te zbog jakog juga za Kvarner i Kvarnerić i Dalmaciju.

Za kninsku regiju izdano je narančasto upozorenje za lokalno obilnu kišu. Moguće su bujične poplave. Količina oborine veće od 60 litara po četvornom metru.

Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Za područje Kvarner i Kvarnerića i Dalmacije izdano je narančasto upozorenje radi jakog juga koje je postupno u jačanju na vrlo jako s najjačim udarima vjetra 35-50 čvorova odnosno 65-95 kilometara na sat.

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.