'Ovde oni slave takozvanu Oluju, pogrom srpskog naroda'

Kninski gradonačelnik Marko Jelić osupnut video uratkom u kojem je iz Knina zazvan povratak srbijanske zastave na tvrđavuFoto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Miloš Stojković – Sramite se! Sramite se zbog licimjerstva koje živite i koje jeste!’ – napisao je kninski gradonačelnik Marko Jelić na svom Facebooku nakon što je na profilu tog srbijanskog humanitarca osvanuo video s kninske tvrđave u kojem se čuje kako snimatelj, pokazujući na Knin govori ‘evo nas u Kninu, to jest srpskoj okupiranoj teritoriji. Ovde oni slave takozvanu Oluju, progon srpskog naroda. Vidite ovde na vrhu je njihova zastava, dat će Bog jednoga dana da vratimo našu’.

Marko Jelić istaknuo je na Facebooku i  ‘Ne ulazim u raspravu o Vašem uratku koji da nije tužan bio bi smiješan jer zastava koja se vije na toj Tvrđavi simbolizira sveto tlo hrvatskog naroda i njegove postojanosti, državnosti i opstojnosti upravo s tog mjesta i tako 13 stoljeća, a i dalje će to biti. Ona je i simbol mira, trenutka kada su pripadnici 7. i 4. gardijske brigade Hrvatske vojske označile kraj rata koji je započela upravo takva retorika koju Vi zagovarate. Ta zastava na toj Tvrđavi značila je i slobodu hrvatskih građana svih nacionalnosti i konačno oslobođenje naših žitelja srpske nacionalnosti od politike koja je napravila više štete upravo njima i njihovoj kulturi, našoj kulturi, od svih dotadašnjih pošasti koje su nas pogađale jer stotinama godina zajedno gradimo povijest naše hrvatske zemlje. Brojni velikani srpskog roda hrvatske Domovine su obilježili našu i svjetsku prošlost od najvećeg među nama Nikole Tesle, zatim feldmaršala Svetozara Borojevića, književnika Vojina Jelića, Vladana Desnice itd. Namjerno ne nabrajam živuće, a ima ih jako puno. Sramota je za nas iz ovog kraja ne primiti gosta, onog koji dolazi u dobroj namjeri i iskrena srca.

Bili ste skupa s povećim društvom osoba koji su se dokazali kao ljudi dobre volje i želje da brinemo o zajedničkoj budućnosti, iznevjerili ste njih i uvrijedili mene. Slušao sam Vas dok ste davali izjavu Radio televiziji Srbije i govorili ste suprotno od onoga što ste objavili u uratku koji je više nego sramotan. Kako je to moguće da jedan kršćanin (hrišćanin) tako prijetvornički živi?

Doveli ste u neugodnu situaciju i ostale domaćine koji su Vas primili u svoj dom. Paroha kninske Parohije koji je izniman čovjek i kršćanin, moj prijatelj, koji se svakodnevno bori za dobrobit svoje pastve i svih nas koji živimo u ovom kraju. Zato što je iskren, a ne licimjer. Također, i Njegovo preosveštenstvo Vladiku dalmatinskog koji je od svog dolaska na mjesto episkopa otvorio mnoga vrata i prozore kršćanskog zajedništva. Trebali ste, dapače, morali bi poslušati besjedu (propovijed) Mitropolita Porfirija na blagdan Sv. Nedjelje u Oćestovu i tada bi ste shvatili kakvo društvo gradimo i čemu težimo.

Knin je hrvatska zemlja i koljevka našeg postojanja, nama je sveta, to je iskon hrvatskog naroda i države. Svi naši sugrađani su pripadnici i baštinici jednakosti koja potječe iz te povijesti i kršćanskog bratstva i bez obzira na ovaj tužni, kukavički i licimjerni postupak, to će ostati.

Stoga drugi put kad nekome dođete u goste budite pristojni i ponizni jer to je ispravno i ljudski.’, zaključuje kninski gradonačelnik.


Pratite nas i na društvenim mrežama: