Osvježenje sa suhim zrakom

Klimatološka jesen samo danas, a onda opet idemo na 30 u hladu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Najavljena promjena vremena nije nas zaobišla i još je donijela rekordnu količinu kiše u kratkom vremenu. U Šibeniku je jučer palo oko 50 litara kiše po četvornom metru, a za kišom se probio i svježiji zrak. Utorak donosi oblake i kišu, ponegdje još ujutro, a potom će se razvedriti pa će drugi dio dana biti uglavnom sunčan. Ciklona i frontalni poremećaj koji su uzrokovali kišu sutra će sredinom dana odmaknuti dalje od naših krajeva. Iznad nas će se u takvim okolnostima zadržavati osjetno hladniji i vlagom ne odveć bogat zrak.

Na šibenskom je području jutros pretežno vedro uz slab sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku 18 °C, u Vodicama 17, u Skradinu 16, u Kninu 15, a u Drnišu 14 °C.

U Dalmaciji danas dnevna temperatura od 23 do 27 stupnjeva. Još prijepodne mjestimična kiša te grmljavina, lokalno i neverini, a od sredine dana prevladavat će sunčano. Puhat će sjeverozapadni i zapadni vjetar, na udare ponegdje jak uz malo i umjereno valovito, mjestimice i valovito more.

Na većem dijelu Jadrana sljedećih dana pretežno sunčano i postupno sve toplije, ponegdje s umjerenom burom te jugozapadnim i zapadnim vjetrom. A za vikend su na moru opet izgledne vrijednosti temperature oko 30 stupnjeva.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: