Klik za bolju Hrvatsku: Izložba fotografija u organizaciji Tonina Picule

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što su na poziv zastupnika Tonina Picule, pobjednici i pobjednice foto natječaja ‘Klik za bolju Hrvatsku vol.2’ boravili u četverodnevnom posjetu Strasbourgu, sada će njihovi radovi biti izloženi u Kući Europe.

Radovi 19 autora i autorica proglašeni su najboljima na natječaju ‘Klik za bolju Hrvatsku vol.2’ koji je zastupnik Picula organizirao putem svojeg Facebook profila.  Cilj natječaja bio je fotoaparatom uloviti trenutak koji im je uljepšao dan odnosno motiv koji čini našu zemlju boljom. Nakon više od stotinu prijava, za finale natječaja odabrano je 30 fotografija, a nakon toga je publika ‘lajkanjem’ na Facebooku odredila pobjednike.

Ovo je drugi put da Ured zastupnika Picule organizira ovaj natječaj, a izložba je uz posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu gdje su sudjelovali u radu plenarne sjednice, drugi dio nagrade pobjednicima.

– Prvi Klik za bolju Hrvatsku organizirao sam 2013. godine, a organizirat ćemo i treći u prvoj polovici 2019. kako bismo usporedili što se sve promijenilo otkad smo ušli u Europsku uniju. Ako je 2013. godine bio cilj da zamrznemo jedno stanje u kojem smo ušli u Europsku uniju sa svojim pozitivnim i negativnim stranama, 2016. smo željeli ponoviti natječaj kako bismo vidjeli mijenja li se Hrvatska, kroz oči naših natjecatelja. Slike ostaju trajno zabilježene i zato ova izložba u Kući Europe u Zagrebu, kako bi je moglo vidjeti što više ljudi, rekao je Picula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.