Klarinu 1.200 kuna kazne zbog izostanka iz Sabora iako je još početkom rujna zamrznuo mandat

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno koji je još početkom rujna zamrznuo svoj mandat u Saboru, mora platiti 1.200 kuna novčane kazne zbog izostanka s početnog jesenskog zasjedanja. Naime, Saborski Odbor za izbor, imenovanje i upravne poslove objavio je popis zastupnika koji nisu opravdali izostanke sa sjednice održane u rujnu, pa iako je Klarin podnio ostavku, s plaće će mu biti skinuto 1.200 kuna jer se u SDP-u još nisu dogovorili koji će zastupnik s liste u 9. izbornoj jedinici doći na njegovo mjesto.

– Početkom jesenskog zasjedanja ja sam raskrstio sa Saborom, a povjerenstvo se nije sastalo, očito zbog situacije u stranci. Rekao sam da od 15. rujna nisam više saborski zastupnik, a oni će mi svejedno skinuti s plaće 1.200 kuna – kazao je Klarin.

Podsjetimo, tišnjanski načelnik koji je zamrznuo svoj saborski mandat, u srpnju je bio rekorder po izostancima sa sjednica. Čak devet puta nije ga bilo na sjednicama, zbog čega mu je ‘skinuto’ 1.350 kuna.

Nakon Klarina, iz Sabora je u rujnu najviše izostala predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih i HDZ-ov Drago Prgomet, koji su kažnjeni sa po 450 kuna. Slijede HDZ-ov Petar Škorić, HSS-ov Željko Lenart i SDP-ovka Ana Komparić Devčić koji će dobiti 300 kuna manju plaću. Bez 150 kuna ostat će Sabina Glasovac (SDP), HDZ-ovci Ivan Kirin i Tomislav Klarić, Bandićev Željko Lacković, Ivan Lovrinović, Mostovci Vlaho Orepić i Božo Petrov, kao i HDZ-ovci Željko Reiner i Ivan Šipić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.