Ako je nije suho barem nije hladno

Kišobrane na gotovs: Oborine i u nedjelju i u narednom tjednu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kad već nije suho, barem nije odviše hladno. Tako će biti i u nedjelju i u prvom dijelu novoga tjedna, do kada će se nastaviti razmjerno toplo vrijeme za početak godine, na Jadranu i razmjerno vjetrovito, uz prevladavajuće jugo i jugozapadnjak.

Naravno, pritom i dalje promjenjivo. I dok će u sjevernijim hrvatskim krajevima kiša gdjekad i izostati, na Jadranu i područjima uz njega padat će svakodnevno, u mnogim mjestima povremeno i obilno – u nedjelju još osobito na jugu Hrvatske, a u drugom dijelu utorka i početkom srijede uzduž cijeloga Jadrana i uz njega. Pritom će u većini gorske Hrvatske vrlo vjerojatno padati i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača, ponegdje moguće i debljeg, a lepršanja pahulja može biti i u nekim nizinama, uglavnom središnje Hrvatske.

U Dalmaciji umjereno i pretežno oblačno te osobito u prvom dijelu dana i vjetrovito, uz jako jugo koje će poslijepodne slabjeti te uz obalu navečer okrenuti na istočnjak i buru. Bit će i izraženijih pljuskova s kojima će pasti i obilnija oborina. Temperatura zraka ujutro uglavnom od 6 do 11 °C, a najviša dnevna između 11 i 14 °C, u unutrašnjosti od 8 do 10 °C.

Izvor: HRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: