Dašak ljeta od subote

Kiša tek u noći pa nekoliko toplih dana, a u srijedu što mora, bit će

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Još jedan nalet kiše, ponegdje i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom proći će tijekom dana preko naših krajeva. Do juga zemlje stići će tek kasno poslijepodne i navečer, a potom, od subote do utorka slijede suhi i sunčani dani, većinom i iznadprosječno topli.

Na šibenskom je području jutros pretežno vedro sa slabim jugom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Pirovcu i Žaboriću 17 °C, u Šibeniku, Murteru i Jezerima 16, u Vodicama i Primoštenu 15, u Kninu, Drnišu, Skradinu i Dubravi 13, a u Zatonu, Bilicama i na Promini 10 °C.

U Dalmaciji će danas biti djelomice sunčano, prema jugu i sunčanije. Popodne je poneki pljusak moguć na sjeveru područja, u noći i drugdje. Puhat će umjeren južni vjetar i jugo, prema otvorenom i jak. Danju toplo uz 20 do 23 °C.

Uzduž cijeloga Jadrana slijedi stabilnije razdoblje, te nakon subotnje svježine opet mnogima ugodno toplo. Često jaka, ponegdje na udare i olujna bura i sjeverozapadnjak puhat će samo u subotu. Od ponedjeljka bi nekima moglo zasmetati umjereno jugo kao najava vjerojatne nove promjene vremena u srijedu.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: