Stabilizacije nema na vidiku

Kiša, jugo i plima, subota hladna i vedrija, a u nedjelju opet kiša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U cijeloj zemlji danas će biti pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom, osobito na Jadranu i uz njega. U Dalmaciji nevere u dugom dijelu dana. Uz zahladnjenje popodne će kiša u gorskim predjelima prelaziti u snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a snijega krajem dana može biti i u nizinama unutrašnjosti. Olujno oštro sutra će okrenuti na olujnu buru.

Jutro je na šibenskom području pretežno oblačno uz slabo jugo. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Pirovcu 16 °C, u Vodicama, Murteru, Jezerima i Rogoznici 15, u Šibeniku, Primoštenu i na Žirju 14, u Skradinu i Dubravi 13, u Bilicama 12, u Kninu i na Miljevcima 11, u Drnišu 10, a na Promini 7 °C.

U Dalmaciji kiša uglavnom u drugom dijelu dana. Ponegdje će biti obilna, a izgledni su i neverini, posebno na moru. Uz umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo i južni vjetar, lokalno će biti podizanja razine mora. Temperatura zraka uglavnom do 16 °C, u unutrašnjosti Dalmacije do 12 °C.

Sutra postupan prestanak oborine te razvedravanje, na Jadranu uz često jaku buru, ponegdje s olujnim udarima. Kiše će i u nedjelju biti i na moru, ponegdje moguće opet obilnije, lokalno uz neverine. Prije toga, u prvom dijelu vikenda suho i uglavnom sunčano te hladnije.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: