Paljenjem lampica u Parku Roberta Visianija večeras je otvorena Adventura, dok će koncertni dio otvoriti Edo Maajka u 21 sat. Događanje je kratkim govorom otvorio gradonačelnik Željko Burić koji je pozdravio okupljene i čestitao imendan svima koji ga danas slave.
Kiša je došla kao nepozvani gost, ali Šibenčane nije obeshrabrila te su brojni naši zaklon ispod suncobrana i prepustili se otkrivanju gastro noviteta. A njih ove godine ima.
Đardin ove godine tako dobiva malo japanskog štiha u vidu Takoyakija, odnosno tjestenine s morskim plodovima, a tu će biti i pečenica i jaja u tortilji i grah s kobasicom. Popularni buncekebab dobiva konkurenciju sa sarmburgerom, na meniju će se naći i pašticada od tune, pijani bakalar, pidoče u čaši i bakalar na meksički koji brane boje morskih specijaliteta. Naći će se još i jelenjih i veprovih kobasica, šibenskh luganiga, različitih vrsta burgera, pivskih juha u zapečenom kruhu, mljevenih kobasica crne slavonske svinje umotanih u tortilju, pršuta i sira umotanog u pispalj, a sve to moći će se zasladiti, osim tradicionalnom ponudom fritula i palačinki, još pokojom delicijom – slatkim božićnim kruhom, kolačićima Madelaine, heljdinim mini palačinkicama ‘picco poff’, pivskim tiramisuom ili pak rakijama posluženim u čokoladnim čašicama kreativnog naziva – ‘griotta ne probat’!
Security Check Required
null
Uz kuhano vino, posjetitelje na Adventuri očekuje i bogat izbor raznih pića te craft piva.
Uz novi slogan – ‘Nema zime’ Adventura će se ove godine odvijati na tri lokacije – Perivoju Roberta Visianija, Maloj loži i Meduliću gdje ove godine seli Sajmić.