e-Dječja kartica

Kartica za djecu koja misli i na roditelje! Nacionalni park Krka nudi popust uz ‘Mudricu’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kako bi osigurala podršku i solidarnost kroz stvaranje poticajnog okruženja i kroz olakšice osnažila roditelje u podizanju djece, Nacionalni park ‘Krka’ nudi popust od dvadeset posto na individualnu cijenu ulaznice za odrasle i djecu od sedam do osamnaest godina na sve  kopnene lokalitete. Za djecu mlađu od sedam godina ulaz u Park oduvijek je slobodan. Dio je to projeta e-Dječja kartica – Mudrica.

Mudrica, kartica za djecu koja misli i na roditelje, novi je projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Dio je poticajnih obiteljskih i populacijskih mjera koje podrazumijevaju sinergijsko djelovanje usmjereno na dugoročno poboljšanje demografskih kretanja.

e-Dječja kartica – Mudrica aplikacija je za mobilne uređaje (iOS i Android), namijenjena roditeljima i djeci čije korištenje u suradnji s javnim i privatnim sektorom omogućava razne pogodnosti ili popuste na proizvode i usluge s dogovorenim partnerima.

Nacionalni park ‘Krka’ nije tu sam za sebe, već je dio zajednice, u suradnji s kojom postoji i razvija se. Njen najvitalniji dio svakako su djeca i njihove obitelji. Kao mjesto odmora, rekreacije i edukacije na kojem se može kvalitetno provesti zajedničko vrijeme, zadaća nam je pružiti podršku, kroz održivi sustav pogodnosti i popusta, roditeljima s djecom i zato smo se rado pridružili ovom projektu kao društveno odgovoran partner. Kao jedan od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova, uvijek rado surađujemo s djecom jer mi mladi imamo mnogo zajedničkih interesa i najbolje znamo što nas veseli – kazala je ravnateljica Javne ustanove ‘Nacionalni park Krka’ Nella Slavica .

Javna ustanova svjesna je koliko su važne ponude i usluge za roditelje s djecom. Zato godinama u svoje sadržaje implementira aktivnosti u kojima će upravo oni uživati. Visovačka kuća ‘Kuželj’ u stoljetnoj šumi hrasta medunca i bijeloga graba podsjeća na mjesto iz pustolovina Huckleberryja Finna, dok dok su Škola u prirodi i Škola o prirodi u Eko kampusu ‘Krka’ u Puljanima zamišljene kao mjesta usvajanja praktičnog znanja i zabave za djecu.

– Kroz brojne edukativne radionice želimo djeci pokazati kako svojim ponašanjem mogu utjecati na prirodu, učimo ih o vodi, o biljkama i životinjama koje žive u Nacionalnom parku, obilježavamo važne datume u zaštiti prirode, igramo se i natječemo na svježem zraku, a naši stručni djelatnici gostuju u brojnim školama i vrtićima u Šibensko-kninskoj županiji – poručili su.

U okviru svoje djelatnosti, Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ bavi se i izdavačkom djelatnošću, a pojedine knjige i slikovnice namijenjene su upravo djeci i na zanimljiv i interaktivan način kazuju priče o rijeci Krki, jer – učenje treba biti zabavno.

Više informacija pronađite OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: