Kao da nije dovoljno vruće pa će u nedjelju zapuhati još i fenska bura

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon sunčanog petka, vikend će u većini Hrvatske biti oblačniji, osobito subota u kontinentalnom području. Ponegdje će pasti malo kiše, a može i zagrmjeti, uglavnom poslijepodne. Već u nedjelju stabilnije i sunčanije, ali na Jadranu i vjetrovitije, uz često jaku buru i tramuntanu.

Jutros je na šibenskom području pretežno oblačno i tiho. U 7.00 sati temperatura zraka u Šibeniku iznosila je 17°C. Najtoplije je u Rogoznici uz 20°C, u Pirovcu je 18, u Vodicama 17, u Skradinu 16, u Drnišu 15 i u kninu 14°C.

Danas na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće. U zaleđu vrlo mala vjerojatnost za kratkotrajne pljuskove. Uz obalu će puhati slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 31°C.

Od nedjelje do utorka na Jadranu većinom sunčano te vrlo toplo, sve češće i vruće. I more se nastavlja zagrijavati pa bi vrlo brzo moglo doseći temperaturu od 25°C. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni, a u nedjelju će prolazno puhati umjerena i jaka fenska bura zbog koje će i minimalne jutarnje temperature zraka biti više.

Izvori: Crometeo, Šibenik Meteo, DHMZ, HRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: