Vjetrovito i nestabilno

Kao da je kišno proljeće, ali stabilizacija vremena opet donosi hladnoću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Promjene će biti glavno obilježje vremena do kraja tjedna i početkom novoga. Bit će čestih i obilnijih oborina, do nedjelje juga i pada tlaka zraka, a nakon porasta i novi pad temperature.

Na šibenskom je području jutros pretežno oblačno uz umjeren do jak istočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru, Pirovcu, Rogoznici i na Žirju 14 °C, u Šibeniku i Vodicama 13, u Kninu, Skradinu i Primoštenu 12, u Drnišu , Oklaju i na Miljevcima 11, a na Promini 6 °C.

Na srednjem Jadranu danas kao da nije zima nego proljeće – tijekom dana uz promjenjivo i vjetrovito vrijeme temperatura će biti uglavnom od 12 do 16 stupnjeva, a u oblačnijoj i kišovitijoj unutrašnjosti Dalmacije između 7 i 14 °C.

Na Jadranu česta, gdjegod i obilna kiša, tijekom vikenda još uz većinom jako, na udare mjestimice i olujno jugo i južni vjetar, u subotu i lebić. Na sjevernom će dijelu od subote navečer biti i bure i tramuntane, uz koje je ponegdje moguć i snijeg. Temperatura zraka u padu, ali do nedjelje još za siječanj razmjerno visoka.

Od utorka raste vjerojatnost i za nekoliko stabilnijih i sunčanijih dana, ali i ponovno hladnijih, uz temperaturne ‘minuse’ diljem unutrašnjosti, pa i ponegdje uz more.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: