Nestabilno vrijeme

Kalendarska jesen označit će definitivan kraj ljeta i prekid dugotrajne suše. Kiše će biti u izobilju

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kalendarska jesen koja počinje danas u 15.30 sati označit će i u stvarnosti kraj ljetnom vremenu, ali i suši. Naime, počinje razdoblje nestabilnog vremena s čestim pljuskovima i neverinima, nerijetko i grmljavinom.

Na Promini i u Kijevu jutros je izmjereno 14 °C, u Kninu 15, Golubić, Miljevci, Kistanje i Drniš mjerili su 16, Skradin, Rogoznica i Primošten 19, Žirje, Jezera, Brodarica, Žaborić i Šibenik 20 °C.

Tijekom dana zapuhat će jugo, ponegdje i olujno, pa će u većini Dalmacije padati kiša u obliku pljuskova s grmljavinom, a ponegdje, prema prognozi HRT-a, može pasti i više kiše nego u prošla tri mjeseca.

Najnestabilniji dani u tjednu biti će utorak i srijeda, odnosno nakon kraćeg predaha tijekom četvrtka i prvog dijela petka nastavak nestabilnosti slijedi u većem dijelu vikenda kada lokalno može biti i obilnijih oborina, javlja Šibenik Meteo.

Okretanjem vjetra na sjeverne smjerova na prijelazu u novi tjedan doći će i do postupnog zahlađenja i pada temperatura zraka ali do tada uz temperature zraka koje će i dalje biti ugodne za doba godine dominirati će jugo koje će tijekom petka na udare biti i jako.


Pratite nas i na društvenim mrežama: