Tko ne mora neka ne plovi

Južina i kiša do kraja tjedna, a potom još jedan kratki prodor zime

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Mnogima je drago što zima popušta, a daleko manje nas veseli južina koja sa sobom nosi i čestu kišu. Na Jadranu će jugo ponegdje biti i olujno pa se opet očekuje plavljenje riva.

Na šibenskom je području jutros umjereno oblačno i puše umjeren istočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 13 °C, u Jezerima, Žaboriću i na Žirju 12, u Šibeniku i Primoštenu 11, u Pirovcu 10, u Skradinu i Oklaju 9, u Vodicama i Dubravi 8, u Vodicama, Kninu i Drnišu 7, na Miljevcima 6, u Zatonu 5, a u Bilicama i na Promini 4 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas vjetrovito uz jako i vrlo jako jugo i južni vjetar. More će biti umjereno valovito i valovito, ponegdje moguće i jače valovito. Uz promjenljivu naoblaku, povremeno će biti kiše, ali će biti razmjerno toplo uz najvišu temperaturu između 10 i 15 °C.

Na Jadranu sljedećih dana još kišovitije, mjestimice i uz obilnije pljuskove, te vjetrovitije, uz često jako, na udare i olujno jugo i južni vjetar. Potkraj nedjelje na sjevernom će dijelu kratkotrajno zapuhati jaka bura.

Sa sjevernim će vjetrom opet dolaziti hladniji zrak pa će ponovno biti i snijega, vjerojatno samo nakratko, i to najprije u gorju, uglavnom u ponedjeljak i u nekim nizinama. Na Jadranu će zapuhati bura i tramuntana, ali samo kratkotrajno i prolazno jer već prema sredini sljedećega tjedna ponovno se povećava vjerojatnost južine.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: