Nema stabilizacije

Jugo još nije reklo zadnju, a ni oblaci nisu ‘na rezervi’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zaštitnik pomoraca jučer je sigurno imao pune ruke posla kako bi svi koji su ploviti morali stigli u sigurne luke. Blagdan sv. Nikole bio je vjetrovit, ali i kao rijetko kad iznadprosječno topao. Sljedećih će dana posvuda biti manje toplo nego u nedjelju, na Jadranu i malo manje vjetrovito, iako i dalje uz često jako jugo, ponegdje i olujno, osobito u utorak i srijedu, kada će na Jadranu i uz njega ponovno biti i obilnije kiše.

Jutro je na šibenskom području pretežno vedro uz slab sjeverni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i na Žirju 11 °C, u Šibeniku, Vodicama, Primoštanu, Murteru i Pirovcu 9, u Kninu, Drnišu, Oklaju i Skradinu 8, u Zatonu, Bilicama i na Miljevcima 7, a na Promini 5 °C.

U Dalmaciji će danas biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Ponegdje može biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Puhat će slab do umjeren južni vjetar, a poslijepodne i navečer ponovno jugo, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 11 do 16 °C.

Na Jadranu sljedećih dana i dalje promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, ponegdje i izraženijim pljuskovima. U utorak će više kiše biti na sjevernom dijelu, a u srijedu u Dalmaciji. U utorak će jugo ponovno pojačati, a u srijedu postupno oslabjeti.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: