Kiša i u novom tjednu

Jugo jako ljulja jarbole na često kišni dan svetog Nikole

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nedjelja će zbog premještanja frontalnog sustava preko Jadrana donijeti glavninu pogoršanja uz daljnje jačanje vjetra i mogućnost za izraženije oborine praćene grmljavinskim nevremenom u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima dok će temperatura većinom biti između 14 i 18 °C, a u Zagori ujutro niža.

Prema prognostičkim materijalima jugo bi pred sam dolazak frontalnog sustava moglo imati udare i do 100 kilometara na sat, a na otvorenom moru i u višem obalnom gorju od 120 do 190 kilometara na sat. Zbog niskog tlaka zraka i južine očekuje se lokalno podizanje mora i mogućnost za plavljenje nižih dijelova riva. Prolazom sustava jugo će naglo oslabiti i uz manje osvježenje okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak koji će se brzo stišati.

I u manje toplom novom tjednu povremeno će padati kiša, i dalje češća i obilnija na Jadranu i područjima uz njega, a u gorju će vrlo vjerojatno gdjekad biti i snijega. Na Jadranu će nastaviti prevladavati umjereno i jako jugo, a uz obalu sjevernog dijela istočnjak  i bura.

Izvor: HRT, Šibenik Meteo.


Pratite nas i na društvenim mrežama: