20 C
Šibenik
Četvrtak, 24 rujna, 2020
Naslovnica Aktualno Josipi Rimac produljen istražni zatvor za 60 dana
Zbog opasnosti utjecaja na svjedoke

Josipi Rimac produljen istražni zatvor za 60 dana

Prije sjednice, USKOK je protiv Rimac i još četiri osobe proširio istragu. Rimac se sada, među ostalim, tereti i da je utjecala na članicu Državne ispitne komisije kako bi njezina suosumnjičenica prošla državni ispit, da je sestru zaposlila u šibenskoj Elektri i da je u Zavodu za zapošljavanje u Otočcu zaposlila sina glavnog urednika lokalnog portala kako ne bi pisao o nezakonitim zapošljavanjima u Hrvatskoj elektroprivredi. Obrana je nezadovoljna jer je za proširenje istrage saznala iz medija jedan sat prije ročišta o produljenju pritvora.

USKOK proširio istragu protiv Josipe Rimac nad još pet osumnjičenika, među njima i jedan novinar

Proširena je istraga protiv još petero osumnjičenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, poticanja na trgovanje utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita za što je prvoosumnjičena Josipa Rimac, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave koja je u pritvoru od 30.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.