23.5 C
Šibenik
Srijeda, 8 srpnja, 2020
Naslovnica Aktualno Josipi Rimac produljen istražni zatvor za 60 dana
Zbog opasnosti utjecaja na svjedoke

Josipi Rimac produljen istražni zatvor za 60 dana

Prije sjednice, USKOK je protiv Rimac i još četiri osobe proširio istragu. Rimac se sada, među ostalim, tereti i da je utjecala na članicu Državne ispitne komisije kako bi njezina suosumnjičenica prošla državni ispit, da je sestru zaposlila u šibenskoj Elektri i da je u Zavodu za zapošljavanje u Otočcu zaposlila sina glavnog urednika lokalnog portala kako ne bi pisao o nezakonitim zapošljavanjima u Hrvatskoj elektroprivredi. Obrana je nezadovoljna jer je za proširenje istrage saznala iz medija jedan sat prije ročišta o produljenju pritvora.

USKOK proširio istragu protiv Josipe Rimac nad još pet osumnjičenika, među njima i jedan novinar

Proširena je istraga protiv još petero osumnjičenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, poticanja na trgovanje utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita za što je prvoosumnjičena Josipa Rimac, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave koja je u pritvoru od 30.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.