Još se očekuje mjestimična obilnija kiša, a od sutra sunčanije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ciklona koja donosi oborine, Jadranu ponegdje i vrlo obilne, danas će se centrom naći nad Jadranom. Zbog toga su objavljena upozorenja za ponegdje obilnu kišu, nevrijeme i bujice, te za mjestimice olujno jugo. Na Jadranu i predjelima uz njega bit će vrlo vjetrovito te promjenljivo i pretežno oblačno s kišom i grmljavinskim pljuskovima, često i izraženijima.

Nakon što je jučer na Rogoznicu palo više od 80 litara kiše po četvornom metru, na Miljevce 60-ak litara, a na Drniš i Žaborić 50-ak, jutros je nad Šibenikom, koji je jučer dobio tek oko 15 litara kiše, oblačno s uglavnom istočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6.00 sati na otocima i uz obalu kreće se između 22 i 23°C, a Drniš i Knin su na 19°C.

48sati

U Dalmaciji poslijepodnevna temperatura zraka i do 27 °C, ali također uz mjestimice obilnu kišu i grmljavinu, pogotovo u sjevernom dijelu, te na jako i olujno jugo, koje će poslijepodne okrenuti na južni i jugozapadni vjetar. Sunčana razdoblja vjerojatnija su u južnijim krajevima, gdje će obilnijih pljuskova i grmljavine biti poslijepodne i navečer, a vjetrovitije će biti prijepodne, također uz jako i olujno jugo, uz koje će more biti valovito, gdjegod i jača valovito.

Sutra na Jadranu smirivanje vremena. Očekuje se slabljenje vjetra i dulja sunčana razdoblja, ali svježije nego u ponedjeljak, još ponegdje uz pljuskove, osobito na sjeveru. Sredinom tjedna sunčanije, uz svježija jutra i ponovno toplija poslijepodneva, te uz rjeđu kišu i novo jačanje juga. U srijedu je pokoji pljusak moguć uglavnom na južnom dijelu, a u četvrtak na sjevernom. Od petka ponovno češće jugo i kiša.

S aktualnom vremenskom situacijom našalio se i Ivan Šolić, zvani Mali Vakula.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: