Vikend se već jasnije vidi

Još poneko mrzlo jutro, ali ni blizu onima iz 60-ih prošlog stoljeća

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Još nekoliko dana jutra će biti razmjerno hladna, no ipak osjetno manje nego jučer, kada je bilo hladno kako nije još od prošle zime, ponegdje i dulje. Inače, koji stupanj u ‘minusu’ nije ništa prema povijesnim maksimumima, a Šibenik ga je imao 22. siječnja 1963. godine sa -10,2 °C, dok je u Kninu 11. siječnja 1967. godine izmjereno -18,3 °C.

Na šibenskom je području jutros vedro sa slabim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 7 °C, na Žirju 6, u Primoštenu 4, na Promini 3, u Šibeniku i Murteru 1, u Vodicama, Pirovcu i Žaboriću 0, u Jezerima -1, u Skradinu -2, u Brodarici, Oklaju i na Miljevcima -3, a u Kninu, Drnišu i Bilicama -5 °C.

U Dalmaciji će i danas biti pretežno sunčano, samo u najsjevernijim predjelima ujutro uz niske oblake, lokalno moguće i maglu. Sjeverozapadni vjetar na nekim će dalmatinskim otocima biti i umjereno jak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 ili 11 °C.

Sutra na Jadranu oblačnije, a u petak će mjestimice padati i kiša, ponajprije u Dalmaciji i prema otvorenome moru te će na jugu samo nakratko puhati i jugo. Subota opet sunčanija uz umjerenu do jaku buru, ali ipak je još u noći i ujutro na jugu lokalno moguće i malo kiše. Vikend uglavnom bez oborina, a vjerojatnost za njih opet raste početkom novoga tjedna, kada će na Jadranu zapuhati jugo.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: