Najviše sunca na kraju tjedna

Još nema vremenskog obrata, ali polako ide na bolje

Prosinac postaje već dosadan s jugom, oblacima i kišom pa će se sigurno mnogi veseliti prognozi koja konačno najavljuje manje kiše. Oblaka će još biti pa će zbog njih noći biti toplije, ali dnevna temperatura baš zato neće moći rasti. Ni vjetar više neće biti opasan, ali bi mogao ometati promet.

Na šibenskom je području jutros oblačno s mjestimičnom kišom i umjerenim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i na Žirju 9 °C, u Primoštenu, Murteru i Pirovcu 8, u Vodicama, Zatonu i Žaboriću 7, u Šibeniku, Skradinu, Bilicama i Drnišu 6, na Miljevcima 5, u Kninu, Oklaju i na Promini 4 °C.

U Dalmaciji će i danas biti vrlo promjenjivo, uz povremenu kišu, ali manje obilnu nego prošlih dana. Mjestimice će i zagrmjeti. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak, u sjevernoj Dalmaciji bura i sjeverozapadnjak pa će more biti malo i umjereno valovito. Temperatura zraka malo niža nego jučer, uglavnom između 10 i 12 °C.

Promjenljivo vrijeme, uz umjereno, ponegdje i jako jugo na Jadranu, nastavlja se sve do subote. No, ipak će kiše biti i količinski i prostorno sve manje pa u subotu u nekim mjestima može i sasvim izostati, a u nedjelju će zapuhati jaka bura s kojom će se oblaci polako razilaziti i prevladavat će suho vrijeme.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.