Vrhunac bure u subotu

Još koji dan iznadprosječne hladnoće pa s južinom stiže topliji zrak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prvi put ove zime DHMZ je izdao upozorenje na opasnost od hladnog vremena koje ovih dana očekuje u cijeloj Hrvatskoj. U Dalmaciji je ta opasnost umjerena, a na jugu Jadrana u nedjelju i ponedjeljak velika. Uz iznimno niske temperature bit će još i povremenih naleta snijega, ali i sunčanih razdoblja. Kad se sve zbroji bit će to za Dalmaciju zima u kojoj je najviša dnevna temperatura dosezala tek prosječnu siječanjsku jutarnju temperaturu. Ipak negativnih rekorda neće biti i treba izdržati još samo malo jer južina i osjetno zatopljenje stižu sljedeći tjedan.

Na šibenskom je području jutros vedro sa slabom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru 4 °C, na Žirju 3, u Šibeniku i Pirovcu 2, u Kninu, Vodicama i Skradinu 1, u Rogoznici 0, u Primoštenu, Žaboriću, Brodarici, Dubravi i Oklaju -1, u Drnišu i Bilicama -2, na Miljevcima -3, a na Promini -4 °C.

Opasnost od hladnog vala koji može utjecati na zdravlje postojat će danas i u Dalmaciji, gdje će biti barem djelomice sunčano, ali uz često umjerenu, ponegdje i jaku buru, pa će more na otvorenome biti i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 7 °C.

I do kraja tjedna, osim pada temperature, ujutro često samo na oko -1 °C, na Jadranu će osjećaj hladnoće pojačavati bura, u većini mjesta vjerojatno najjača u subotu. No dojam vremena vjerojatno će mnogima barem malo poboljšavati brojni sunčani sati, osobito u subotu. Od nedjelje slijede prolazna naoblačenja uz mogućnost slabih oborina.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: