U petak najmanje kiše

Još jedan dan južine, a onda se s burom vraćamo u zimu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Razmjerno toplo zadržat će se još danas prijepodne uz sve češću kišu. Navečer će snijeg u gorju označiti u većini Hrvatske završetak južine i iznadprosječne topline. Početkom četvrtka susnježice će biti i u nizinama, a na sjevernom Jadranu puhat će većinom jaka i olujna bura, s kojom je podno Velebita moguća pokoja pahulja.

Jutro je na šibenskom području pretežno oblačno s umjerenim do jakim istočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru, Pirovcu i Rogoznici 14 °C, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu i na Žirju 13, u Kninu, Drnišu i Primoštenu 12, u Oklaju i Bilicama 11, a na Promini 7 °C.

U Dalmaciji danas umjereno do pretežno oblačno, ponegdje s kišom, uglavnom duž obale, a u noći na četvrtak više kiše i grmljavina. Puhat će jako i vrlo jako jugo uz umjereno valovito i valovito more. Temperatura zraka do 17 °C.

Na srednjem i južnom Jadranu sljedećih dana umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, koja će najrjeđe padati u petak. Na sjevernom Jadranu su u četvrtak moguće i pahulje snijega nošene vjetrom, a zatim će biti sunčanije. Puhat će jaka bura s olujnim udarima, u četvrtak podno Velebita vjerojatno i orkanskim.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: