Još 35 majstora obrtnika dobilo diplome, Smolić im poručio da su oni budućnost

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Majstorske diplome Obrtničke komore Šibensko-kninske županije uručene su na današnjoj svečanosti za još 35 zanatlija, od kojih je najviše, njih sedam frizera. Diplome su dobili brodski mehaničar Gordan Mandić, elektroinstalateri Milan Ćuka, Marko Latin, Krste Lučić, Marko Mešin, frizeri Biljana Ban, Dino Belakušić, Domagoj Božo Jukić, Nikolina Jurić, Branka Milos, Anita Pažanin i Katarina Rončević, graditelj brodova Božidar Borojević, kuhari Zdravko Bagić i Jelena Živković, natkonobar Željko Komarica, pekar Žarko Krišto, stolari Ante Papak i Filip Rakelić, vodoinstalateri, instalateri grijanja i klimatizacije Mario Bačić i Tomislav Burić te zidari Andrija Akrap, Mile Katić i Dinko Pušelja.

obrtnici1

– Tržište rada skoro je na koljenima tako da su ovo iznimno važni događaji jer vi ste naša budućnost koja će učiti i pripremati nove naraštaje obrtnika. Još više ćemo u budućnosti surađivati sa Šibensko-kninskom županijom kako bismo dalje usmjeravali mlade ljude da se obuče za zanimanja koja nam nedostaju, ali i da ih nakon toga zadržimo – kazao je Joso Smolić, predsjednik županijske obrtničke komore na svečanosti dodjela majstorskih diploma.

obrtnici2

Nove majstore pozdravili su i dožupanica Darija Puljić te dožupan Nikola Blažević. Blažević je istaknuo kako županija permanentno potiče i obrtništvo.

– Naravno da uvijek može bolje i više. Jako se zalažemo za decentralizaciju, a time bismo mogli osigurati dodatni novac upravo za poticanje poduzetništva, poljoprivrede i obrtništva. Slobodno se obratite i županijskoj Razvojnoj agenciji jer tamo uvijek možete dobiti informacije kako poboljšati svoje poslovanje – rekao je dožupan Blažević.

Preko županijske oBrtničke komore do sad su položena 382 majstorska ispita od kojih je najviše frizera – 107, apotom zidara 50, a 42 su majstora kuhara.


Pratite nas i na društvenim mrežama: