Ukinute noćne smjene u COVID-19 ambulantama

Jedna osoba s područja Vodica pozitivna na koronavirus. Obiteljski je kontakt već oboljelog

Ilustracija/Arhiva

Jedna osoba s područja Vodica pozitivna je na koronavirus, čime se broj zaraženih na području naše županije popeo na 83. Riječ je o osobi koja je obiteljski kontakt s prethodno oboljelom osobom, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Ozdravilo je ukupno 27 ljudi, a na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 8 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 343 osobe, od čega je 216 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 295 osoba.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

– Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, a prema uputi Kriznog stožera ministarstva zdravstva, ukinute su noćne smjene u izdvojenim ambulantama domova zdravlja za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa. Rad u takozvanim ‘COVID-19 ambulantama’ u Šibeniku i Kninu organiziran je svakog dana od 8 do 20 sati, a u Drnišu od svakoga dana od 7 do 19 sati. Također, prema uputi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, od sutra 23. travnja 2020. godine, svim djelatnicima dentalne medicine – stomatolozi, zubni tehničari, protetičar, oralni kirurg, zubni rendgen, određeno je provođenje zdravstvene zaštite u svojim ordinacijama u redovno radno vrijeme koje su imali i prije pojave koronavirusa – priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Samodisciplina i odgovornost građana je ključna u sprječavanju širenja epidemije, zato apeliraju još jednom na poštivanje preporuka Stožera civilne zaštite RH, izbjegavanje nepotrebnih putovanja i kontakata jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.