Policija utvrdila 199 prekršaja

Jedan pijan vozio po Kninu, drugi autocestom 233 na sat

Ilustracija/Arhiva

Muškarac (42) uhvaćen je u nedjelju na području Knina dok je vozio Volkswagena šibenskih tablica u pijanom stanju te napuhao 1,71 promila, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njega je podnesen Optužni prijedlog.

Na autocesti A1 prošloga utorka policija je zaustavila 47-godišnjeg vozača dok vozio Audija njemačkih tablica brzinom 233 kilometara na sat te mu je na licu mjesta naplaćena kazna od četiri tisuće kuna.

Inače, na šibenskom području protekloga tjedna dogodilo se 17 prometnih nesreća u kojima je šest osoba zadobilo teške, a sedam lakše ozljede.

Najčešći uzroci prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina te oduzimanje prednosti, a osim toga policija je utvrdila i 199 prekršaja od čega najviše za prebrz vožnju, nekorištenje pojasa i vožnju u pijanom stanju.

– S obzirom na to da se u ovo vrijeme na prometnicama povećava promet motocikala i mopeda, a shodno čemu i bilježimo porast tih prometnih nesreća, pozivamo sve vozače mopeda i motocikla da se pridržavaju prometnih propisa, a vozače automobila da pripaze na tu kategoriju sudionika u cestovnom prometu, prije svega da im ne oduzimaju prednost prolaska, jer su te greške vozača automobila u uzročnoj vezi s nepropisnom brzinom kretanja vozača mopeda i motocikla, najčešći uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama – upozoravaju iz PU šibensko-kninske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.