Je li odzvonilo brzoj vožnji? Samo u našu županiju stiže 11 kamera na ceste

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Čak 11 kamera koje će snimati vozače na cestama bit će postavljeno diljem Šibensko-kninske županije. Njih 12 nadgledat će područje Zadarske županije, pet Splitsko-dalmatinske, osam Dubrovačko-neretvanske, 10 Virovitičko-podravske i isto toliko Koprivničko-križevačke te četiri Varaždinske županije.

Kako javlja Nova TV, diljem Hrvatske policija će postaviti 92 nova kućišta za kamere do kraja godine, uglavnom na Jadranskoj i Podravskoj magistrali. U njima će biti 29 novih kamera za koje vozači neće znati na kojoj su lokaciji ako, primjerice, pritisnu papučicu gasa.

– Pozdravljamo povećanje broja kamera na našim prometnicama, ali isto tako i broja kutija u kojima su one smještene jer je uvijek veći broj kutija nego kamera. Svrha je ipak ustvari preventirati brzu vožnju kod vozača koji ne znaju u kojoj kutiji je kamera. Takva jedna kutija stvara dojam da će biti snimljen u prekoračenju brzine’ – objašnjava Georg Davor Lisicin iz Udruge Sigurnost u prometu.

Za postavljanje kamera na otvorenoj cesti, kaže Lisicin, trebalo bi dobro razmisliti. ‘One bi stvarno trebale biti postavljene na onim dionicama cesta gdje se inače registriraju značajnija prekoračenja brzine’, ističe.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: