Kiša vrlo izgledna

Jako i olujno jugo i rast temperature obilježit će dane vikenda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prestanak oborina tijekom petka i djelomično razvedravanje vjerojatno je barem neke razvedrilo, najkasnije u južnijim krajevima, gdje je i tijekom petka prijepodne gotovo pa ‘kišilo bez prestanka’, kao u Prevertovoj ‘Barbari’, te dodatno povećalo količinu oborina ionako već ponegdje veću od prosječne za cijeli prosinac. A mjestimice su se izmjerili i novi, još neslužbeni rekordi u dnevnoj količini oborina, ne samo prosinački nego čak i apsolutni, kao primjerice u Podgori i Makarskoj.

Za vikend slijedi nastavak zatopljenja, pa početkom novoga tjedna opet pad temperature, ali manje izražen od ovoga prošlih dana. Pritom će i dalje biti promjenjivo, u sjevernijim kopnenim krajevima vjerojatno suho veći dio vikenda, ali u južnijima i na Jadranu svakodnevna kiša, mjestimice i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Nevolja će biti i zbog juga, često olujnoga, u nedjelju i orkanskoga pa će plovidba povremeno biti onemogućena vjerojatno čak i nekim trajektima.

Još češća kiša bit će u promjenjivo oblačnoj Dalmaciji, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom, a mnogima će vjerojatno još više smetati jako i vrlo jako jugo, ponegdje i olujno, te valovito i jače valovito more, prema večeri ponegdje i uzburkano. Temperatura zraka većinom između 11 i 17 °C. Samo ujutro u unutrašnjosti oko 8 °C.

I na jugu Hrvatske će jako i olujno jugo pridonijeti iznadprosječno visokoj temperaturi, valovitom, navečer čak i uzburkanom moru te daljnjem dolasku oblaka iz kojih će povremeno pljuštati i grmjeti.

Izvor: HRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: