Tek za vikend malo toplije

Jaka bura razvedrit će sljedeće dane i donijeti jutarnje minuse

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tjedan na Jadranu počinje s manje oblaka, ali uz jaku i olujnu buru, podno Velebita s orkanskim udarima, pa će uz obalu sjevernog Jadrana povremeno biti malo snijega. U unutrašnjosti zemlje povremeno će padati snijeg, osobito u gorju, gdje je moguće stvaranje izdašnijeg snježnog pokrivač.

Jutro je na šibenskom području umjereno oblačno sa slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 7 °C, u Drnišu, Skradinu, Murteru, Pirovcu i na Žirju 6, u Šibeniku, Vodicama i Bilicama 5, u Kninu, Primoštenu i na Miljevcima 4, a u Oklaju 3 °C.

Snijeg je danas moguć i na sjeveru Dalmacije, gdje će naoblaka biti promjenjiva. Puhat će većinom jaka bura, podno Biokova i olujna, pa će more biti valovito i jače valovito. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 9 °C.

U nastavku tjedna posvuda sunčanije. Bura će u srijedu slabjeti, ali će jutarnja temperatura zraka biti niža nego početkom tjedna. Na Jadranu sljedećih dana i dalje vjetrovito, ali sve manje prema četvrtku, kada će navečer vjetar biti slab i u mjeren sjeverni i sjeverozapadni. Nakon umjerene naoblake od srijede će prevladavati vedrina, pa ujutro valja računati na hladnoću te ponegdje i na temperaturne minuse. Prema vikendu ponovno toplije.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: