Jak vjetar usporava promet na autocestama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog bure na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i LC58017 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali  između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II skupina).
Jak vjetar usporava promet i na autocestama Zagreb-Split-Ploče od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila.
Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica. Iz Hrvatskog autokluba vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Slab snijeg pada u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici. Na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema. Detaljan grafički prikaz cesta sa zimskim uvjetima nalazi se na našoj interaktivnoj karti.


Pratite nas i na društvenim mrežama: