Još malo škure bure

Između kapi i pahulja sušenje rublja bit će lutrija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Za razliku od vremena, prognoza je stabilna i sa sigurnošću nam najavljuje novo razdoblje kiše na većem dijelu Jadrana, ali i jaku buru, ponegdje i s olujnim udarima. Očekuje se i pad temperature, ali kod nas, uz more, neće biti velik. Bit će to normalno siječanjsko vrijeme u kojem će biti uspjeh uloviti trenutak za sušenje rublja.

Na šibenskom području jutros je oblačno sa slabom kišom i umjerenom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru i Jezerima 8 °C, u Rogoznici i Pirovcu 7, na Žirju 6, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu i Primoštenu 5, u Kninu, Drnišu i Bilicama 4, u Oklaju 3, a na Promini 1 °C.

U Dalmaciji uz promjenjivo vrijeme, ponegdje i malo kiše, u unutrašnjosti i snijega, uglavnom u višim dijelovima. Uz prevladavajuću slabu i umjerenu buru i sjeverni vjetar more će biti malo do umjereno valovito. Nakon svježeg jutra dnevna temperatura između 6 i 11 °C.

Sljedećih dana na Jadranu uglavnom hladnije, uz kišu češću u većinom oblačniju nedjelju i ponedjeljak. Prevladavat će bura, često umjerena, osobito na sjevernom dijelu i jaka, s olujnim udarima, koji pahulje mogu donositi i do mora, pa i nekih otoka.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: