Manje oružja, manje tragedija

Iz MUP-a poručuju: ‘Predajte oružje dragovoljno i bez sankcija’Foto: Arhiva
Arhiva/ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava koji se diljem svijeta obilježava 10. prosinca, pod motom ‘Imam pravo na život’,Ministarstvo unutarnjih poslova najavljuje moderniziranu kampanju ‘Manje oružja, manje tragedija’ kojom se želi potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima.

– Dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija – poručuju iz MUP-a.

Inače, od 1. rujna 2007. godine do 30. studenog ove godine u Republici Hrvatskoj građani su dragovoljno predali 5.493 kilograma eksploziva, 5.570.778 komada streljiva, 5.354 komada automatskog i 9.183 komada dozvoljenog oružja te 330.462 komada rasprskavajućeg oružja.

Kampanja je sufinancirana sredstvima Europske unije kroz Fond za unutarnju sigurnost u sklopu projekta  pod nazivom ‘Jačanje kapaciteta MUP-a u zaštiti ljudi i kritične infrastrukture od događaja koji mogu ugroziti sigurnost, uključujući djelotvorno upravljanje rizicima i krizama koji mogu ugroziti sigurnost, te borbi protiv terorizma’.

Više o kampanji pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: