Za 19 projekata

Iz Ministarstva kulture stiglo više od tri i pol milijuna kuna za nepokretna kulturna dobra Šibenske županije

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministarstvo kulture odobrilo je sredstva za ukupno 19 projekata kroz program nepokretnih kulturnih dobara na području Šibensko-kninske županije koji će podijeliti iznos od tri milijuna i 540 tisuća kuna.

Najviše će dobiti Katedrala i to 700 tisuća kuna, zatim Grad Šibenik 400 tisuća za obnovu Vijećnice i zidina u Docu, a isti iznos očekuje i tvrđavu svetog Nikole.  Župa sv. Frane Betina dobit će ukupno 350 tisuća kuna za obnovu crkve i zvonika u Betini te za crkvu Gospe od Gradine na Murteru.

Srpska pravoslavna crkva za crkve sv. Joakima i Ane u Bribiru te za crkvu sv. Đurđe u Radučiću dobit će 220 tisuća kuna. Muzej Betinske drvene brodogradnje imat će na raspolaganju 200 tisuća dok  će po 150 tisuća kuna dobiti Grad Skradin, za utvrdu Turina te javna ustanova Tvrđave kulture za tvrđavu svetog Mihovila.  Iznos od 100 tisuća dobit će župa Skradin, župa katedrale svetog Jakova te samostan svetog Frane u Šibeniku.

Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja samostana u Kninu dobila je 50 tisuća za crkvu Naše Gospe u Biskupiji te 100 tisuća za crkvu sv. Ante u Kninu, dok je župi pokrova Presvete Bogorodice u Kričkama odobreno je 50 tisuća kuna.

Gradu Kninu za obnovu kuće Lovrić odobreno je 100 tisuća kuna, a Lazaru Čibariću 70 tisuća kuna za crkvu sv. Roka u Tisnom.

Više detalja pronađite OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: