Iz dugih rukava u kratke, pa opet u kapute. Evo kakvo vrijeme donosi vikend i novi tjedan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Djelomice do pretežno sunčano sunčano vrijeme obilježit će prvi dan vikenda u našim krajevima, a temperature zraka penjat će se do 15 °C. Od nedjelje koja će donijeti još veće količine sunca, jačat će i jugo što će biti uvertira u novu ciklonu koja stiže u ponedjeljak.

Najhladnije je jutros bilo u Kijevu gdje je izmjerena temperatura od 4 °C. Slijede Drniš, Knin i Bilice sa 4 odnosno 5 °C, Putičanje, Promina, Dubrava i Zaton mjerili su 7 °C, Pirovac, Brodarica, Žaborić i Primošten 10 °C, a najtopliji su Žirje, Jezera i Rogoznica gdje je temperatura u 7 sati ujutro iznosila 11 °C.

Jutarnja naoblaka prema sredini dana će se raskidati, pa će poslijepodne obilježiti relativno sunčano vrijeme uz temperature do 15 °C uz obalu, u zaleđu do 12 °C.

Na Jadranu će u nedjelju uz jačanje juga oblaka biti sve više, no ponajprije na sjevernom dijelu i krajnjem jugu, pa će kod nas nedjelja biti većinom sunčana. Nedjelja će, dakle, po svoj prilici biti najtopliji dan ožujka, pa bi kopneni dio Hrvatske mogao zabilježiti temperature i do 25 °C, osobito istok.

U ponedjeljak će kiša biti češća, na sjevernom dijelu moguće i izraženija. Bura će zamijeniti jugo na sjevernom dijelu, a zatim će se do srijede postupno širiti i na ostatak obale pa će manje osvježenje na jug stići kasnije. Bura će u četvrtak oslabjeti, a vrijeme stabililizirati, pri čemu će vjerojatno prevladavati sunčano, izvijestio je HRT.

Dakle, nadolazeća promjena vremena donosi oborine, ali opet ne u onim količinama koje bi bile potrebne za suhu zemlju. Najviše oborina očekuje se na sjevernom Jadranu, najmanje na istoku te jugu zemlje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: