Mosta, Domovinskog pokreta i Nezavisne liste Loza

Ive Ćaleta Car kandidat za načelnika Općine Bilice: ‘Namjeravam biti u službi biličkog puka’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ive Ćaleta Car kandidat je koalicije Mosta, Domovinskog pokreta i Nezavisne liste Loza za načelnika Općine Bilice, a kandidatura je predstavljena danas u Bilicama u nazočnosti kandidata koalicije za župana Ivice Ledenka, njegova zamjenice Višnje Gojanović te Marija Kovača, kandidat koalicije za gradonačelnika Šibenika

Ćaleta Car, 19-godišnji student elektrotehnike, predsjednik je ogranka Domovinskog pokreta Bilice i potpredsjednik županijskog ogranaka stranke, bavi se građanskim aktivizmom kroz udrugu koja povezuje mlade sudente,  a vodi i obiteljski posao.

 – Pitali su me zašto idem u ovu političku utakmicu kad je to, kako  kažu, borba s vjetrenjačama. Pitali su me zapravo nešto što se i sam često pitam. No, na kraju se uvijek sjetim riječi čovjeka na čijem mulu trenutno i stojimo, a to je da ‘Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu’. I premda sam tek nedavno saznao da je to izreka blaženog Alojzija Stepinca, upravo te riječi najbolje opisuju mene i razloge moje kandidature. Iskreno me žalosti što su dijelovi Bilica zanemarivani u odnosu na druge. Uz potporu Biličana namjeravam biti u službi biličkog puka te planiram ulagati u svako od tih naselja transparentno i planski. Jedna od prvih stvari koju planiram napraviti bit će pokretanje općinskog ureda za izradu i povlačenju sredstava iz EU fondova. Sanirat ćemo i uvalu Vrulje od koje je, zatrpavanjem nekoliko podvodnih izvora, takozvanih vrulja po kojima je mjesto i dobilo ime, stvoreno slijepo crijevo. Obnovit ću školu u Bilicama i poradit ću na tome da sezaseoci Mihaljevići, Lugovići, Slavice-Jolići, Dulibići i Podlukovnik povežu s ostatkom Bilica prvenstveno u smislu organiziranog školskog prijevoza. Obavezujem se da ću u toku svog mandata položiti kamen temeljac na izgradnji općinskog centra u sklopu kojeg će se nalaziti zgrada općine, ambulanta, vatrogasni dom, dječji vrtić, energetski samoodrživa uljara, glavni trg i zavičajni muzej. Suludo je obećati kako ćemo to sve ostvariti u jednom mandatu zato od svojih Biličana računam na dugoročnu podršku – kazao je.

Novcem iz EU fondova za razvoj ruralnih područja u konzultaciji s Ministarstvom poljoprivrede planiraju izgraditi tržnicu sa svom potrebnom infrastrukturom na kojoj će stanovnici Bilica i lokalni OPG-ovi moći prodavati poljoprivredna i druga dobra drugim žiteljima Bilica i turistima. Uz to će Općina Bilice, istaknuo je, pomoći prodavačima s brendiranjem i plasiranjem domaćih proizvoda koji bi mogli pridonijeti prepoznatljivosti općine.

– Pokrenut ćemo i djelomično financirati istraživanje i turističku eksploataciju arheoloških nalazišta u Bilicama kao što su starokršćanska Crkva i Vila rusticae s pratećim zidom iz rimskog doba na Kalauzovcu i ostala poznata nalazišta koja su nedovoljno istražena. Uvest ćemo konkretne demografske mjere u vidu novčanih potpora te ćemo za prvo dijete rođeno u obitelji davati naknadu od 3000 kuna, za drugo dijete 5000 kuna, a za treće i svako sljedeće 7000 kuna – kazao je.

 

– Prije svega zadovoljstvo je gledati kako se redaju mladi ljudi oko naše koalicije i kako sinergija raste iz dana u dan- Ive Ćaleta Car još je jedan od odličnih mladih kandidata koje predstavljamo diljem županije. Bilice su jedan mlada općina prosperitetna kojoj trebaju zeleni projekti, a planirana megalomanska golf-apartmanizacija sa druge strane jezera to svakako nije. Ovdje se otvaraju mogućnosti za male iznajmljivače kojima treba poticajnim mjerama i subvencioniranim kreditima omogućiti podizanje kvalitete usluge. Prostor imamo, ali ga moramo učinkovito koristiti u smislu postulata održivog razvoja – istaknuo je Ledenko.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.