Bespravna virtualna lignjada Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode

Ivan Rak s Prvića osvojio broncu na virtualnoj lignjadi. Pobjednička ulovljena kod Blitvenice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ivan Rak s otoka Prvića osvojio je broncu na bespravnoj virtualnoj lignjadi Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode, a uhvatio je lignju tešku 1,55 kilograma.

– Virovali ili ne uhvaćena na četiri-pet metara dubine, deset metara od kraja. Već sam se priprema palit motor jer san bija blizu kraja. Uhvaćena je na običnu narančastu skosavicu – pojasnio je više nego zadovoljni Rak.

Slavodobitnik lignjade Jure Matak uhvatio je predatora od 3.80 kilograma. Organizatorima je ispričao kako je lignja dignuta u mrežu iz trećeg poteza.

– Lignja je uhvaćena s koćom, ribaricom, u šibenskom arhipelagu. Točnije, kod otoka Blitvenice prema otvorenom moru. Dignuta je u mrižu u trećoj potezi na kraju dana u listopadu. Teži 3.80 kilograma – naglasio je Matak.

Osim plakete Vrujanske lignjade, a koja je rad jednog od organizatora Festivala, umjetnika Luke Mimice, lignjolovac je osvojio i 700 kuna vrijednu rolu Penn Rival 6000 LC koju mu poklanjaju Pangea ribolovni centri Šibenik, Seget Donji.

Drugo mjesto na virtualnoj lignjadi pripalo je Igoru Piteši iz Malinske na Krku, čija lignja je težila 1.74 kilograma. Uhvaćena je nedaleko od otoka Cresa.

– Uhvaćena je na peškafondo DTD gavun bijeli. Bilo je to početkom godine, 9. siječnja 2021., a lignja je težila 1.74 kilograma – kazao je Piteša i potvrdio fotografijama.

U vrijednom poklon paketu kakvog su osvojili i drugoplasirani i trećeplasirani, nalazilo se pregršt pribora koji dobro dođe svakom lignjolovcu, ali i domaći proizvodi s Vruje, kao što su sapuni i ribički melemi od podbiokovskog bilja.

– Iznenadilo nas je toliko prijava. Izgleda da je građanima stalo da pokažu državnim funkcionerima da je moguće uhvatiti i pospremiti zbilja velike lignje i da im se zbog toga neće ništa strašno dogoditi. Nadamo se da će ova lignjada ohrabriti institucije da se počnu baviti hvatanjem kapitalaca, pa makar rekreativno – poručili su iz Festivala.


Pratite nas i na društvenim mrežama: