Istraga protiv Borisa Lukete prekinuta jer nije sposoban pratiti raspravu i iznijeti obranu

Istraga protiv Borisa Luketa, osumnjičenog da je prije točno godinu na Brodarici usmrtio troje ljudi i jednu osobu teško ranio, nakon čega je sebi nanio po život ozbiljne ozlijede, prekinuta je nakon provedenog vještačenja, izvijestili su iz Županijskog državnog odvjetništva.

 Iz rezultata provedenog kombiniranog psihologijskog i psihijatrijskog vještačenja proizlazi da je osumnjičeni Luketa, kojem se ne navodi identitet, raspravno nesposoban jer je njegovo aktualno psihičko i fizičko stanje takvo da nije sposoban pratiti tijek rasprave, razumijeti pojedine procesne radnje, savjetovati se s braniteljem i iznijeti svoju obranu,stoji na stranicama DORH-a.

Kako je zakonski propisano državni odvjetnik prekida rješenjem istragu ako je okrivljenik zbog zdravstvenih smetnji raspravno nesposoban.

– Tako je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo navedeno rješenje o prekidu istrage, prije čega su sukladno zakonu prikupljeni svi dokazi o kaznenim djelima i krivnji okrivljenika –priopćili su iz DORH-a.

Kazneni zakon propisuje kako državni odvjetnik donosi rješenje o nastavku istrage kada prestanu smetnje koje su prouzročile prekid istrage te se sukladno tome istraga protiv Lukete može aktivirati kad se za to steknu procesne pretpostavke ovisno o njegovom zdravstvenom stanju.

Podsjetimo, Borisa Luketa osumnjičen je za ubojstvo Milke (70) i Hakije (74) Keranovića te Ivana Bajića (65) i za pokušaj ubojstva Kemala Keranovića (51) na Brodarici 26. travnja prošle godine.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.