Evo što je potrebno

Istekla vam je osobna za vrijeme epidemije? MUP se oglasio oko glasovanja

Za vrijeme glasovanja, 5. srpnja, građani mogu koristiti osobne iskaznice kojima je rok važenja istekao počevši od dana 11. ožujka ove godine, kada je u Republici Hrvatskoj proglašena epidemija, jer je izmjenama Zakona omogućeno njihovo daljnje korištenje, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Podsjetimo,  građani kojima je nužno potrebna nova putovnica radi putovanja u pojedinu državu da putovnicu mogu ishoditi na mjestima obavljanja upravnih poslova, bez obzira na mjesto svojeg prebivališta.

Građani koji moraju ishoditi putovnicu u žurnom postupku zahtjev mogu podnijeti u Policijskoj upravi zagrebačkoj, gdje će im se putovnica izdati u roku od 48 sati od podnošenja zahtjeva, ali mogu zahtjev za žurnu putovnicu podnijeti i u bilo kojoj drugoj policijskoj upravi, gdje će im se putovnica izdati u roku od tri radna dana od dana podnošenja zahtjeva.

Osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu građani će moći koristiti najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.