Evo što je potrebno

Istekla vam je osobna za vrijeme epidemije? MUP se oglasio oko glasovanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Za vrijeme glasovanja, 5. srpnja, građani mogu koristiti osobne iskaznice kojima je rok važenja istekao počevši od dana 11. ožujka ove godine, kada je u Republici Hrvatskoj proglašena epidemija, jer je izmjenama Zakona omogućeno njihovo daljnje korištenje, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Podsjetimo,  građani kojima je nužno potrebna nova putovnica radi putovanja u pojedinu državu da putovnicu mogu ishoditi na mjestima obavljanja upravnih poslova, bez obzira na mjesto svojeg prebivališta.

Građani koji moraju ishoditi putovnicu u žurnom postupku zahtjev mogu podnijeti u Policijskoj upravi zagrebačkoj, gdje će im se putovnica izdati u roku od 48 sati od podnošenja zahtjeva, ali mogu zahtjev za žurnu putovnicu podnijeti i u bilo kojoj drugoj policijskoj upravi, gdje će im se putovnica izdati u roku od tri radna dana od dana podnošenja zahtjeva.

Osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu građani će moći koristiti najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.